4 İlçe Daha Doğalgaza Kavuşuyor
Gündem, 18 Kasım 2022 15:37Ak Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya’ya yapılan yatırımlarda bahsederek Türkiye Yüzyılı vizyonunun Malatya Yüzyılı şeklinde kentte yaşanacağını söyledi.
Milletvekili Çalık, AK Parti Malatya İl Teşkilatı tarafından düzenlenen ‘Halk Günü’ne katıldı. Vatandaşların talep ve isteklerini dinlenemeden önce basın mensuplarına açıklamada bulunan Çalık, Malatya’ya son 20 yılda eğitimden sağlığa, ulaşımdan gençlik ve spor dahil her alanda yaklaşık 33 milyar TL tutarında hizmet ve yatırımlarda bulunduklarını kaydetti.
Çalık, “Malatya'mıza son 20 yılda toplam 33 milyar lirayı aşkın tutarında yatırım yaptık. Eğitimde 5 bin 236 adet yeni derslik kazandırdık. Derslik başına düşen öğrenci sayısı ilkokul ve ortaokul için 23, liselerde 21.
Sadece ilimizde eğitimde 2 milyar 200 milyon lira tutarında 129 proje var. Bu projeler tamamlandığında derslik başına düşen öğrenci sayısı 17-18 civarında olacak. Gençlik ve sporda 7 bin 848 kişi kapasiteli yükseköğrenim yurt binaları açtık. Toplam 56 spor tesisi inşa ettik. Bölgenin en büyük mahalle bazındaki spor kompleksini Yeşilyurt ilçemizde Kaynarca Mahallemize kazandırıyoruz. 2023 yılında tamamlayarak Malatyalı gençlerimizin hizmetine sunacağız. Yine Malatya’mızın meşhur yağlı güreşlerinin yapıldığı Çırmıktı Güreş Sahasını da yeniledik. Kale ilçemize de, Battalgazi ilçemize de Gençlik Merkezleri kazandırdık. Diğer ilçelerimize de kazandırıyoruz” dedi.
TOKİ’NİN KURA ÇEKİMİ 26 KASIM’DA
Çalık, Çevre ve Şehircilikte TOKİ vasıtasıyla Malatya'da 17 bin 843 konut projesini hayata geçirdiklerini belirterek, “İlk Evim İlk İşyerim projesi kapsamında Malatya'ya 2 bin 791 sosyal konut ve 500 işyeri inşa edeceğiz. Bu kapsamda 26 Kasım’da 2 bin 791 sosyal konutun noter huzurunda kurası çekilerek hak sahipleri belirlenmiş olacak. Depreme hazırlık çalışmaları kapsamında Battalgazi ilçemizin Şehit Fevzi Mahallesindeki alanda kentsel dönüşüm çalışmasında sona yaklaştık. 2023 yılında konutlarımızı teslim edeceğiz” diye konuştu.
TEŞVİKLERİN UZATILMASI İÇİN GÖRÜŞMELERİMİZİ YAPTIK
Çalık, “Sağlıkta toplamda 68 sağlık hizmet tesisini şehrimize kazandırdık. Aralarında 363 yataklı Battalgazi Devlet Hastanesi, 100 yataklı Doğanşehir Devlet Hastanesinin de bulunduğu sağlık yatırımlarını Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz 22 Ekim ilimizi ziyaretlerinde hizmete açtık. Ulaştırmada 36 kilometreden devraldığımız bölünmüş yol uzunluğunu 463 kilometreye ulaştırdık.1 milyar 128 milyon lira tutarındaki 53,5 kilometrelik Malatya Kuzey Çevreyolumuzun 26,1 kilometresini Nisan ayında hizmete açmıştık. Geri kalanı da inşallah 2023 yılında hizmete açacağız. Bu yolun tamamının hizmete girmesiyle bu güzergahtaki yolculuk 60 dakikadan 25 dakikaya inecek. Böylece yılda vakitten 89 milyon lira, akaryakıttan 97 milyon lira tasarruf edilirken, karbon emisyonu da 19 bin ton azalacak. Malatya’mızın şehir geçişi ile Battalgazi il yolumuzun da sıcak kaplamalı asfaltını yapacağız. İhalesini yaptık.
Tarım ve ormanda şehrimize 14 baraj, 12 sulama tesisi, 48 taşkın koruma tesisi ve 10 hidroelektrik santrali inşa ettik. Bugüne kadar inşa ettiğimiz tesislerle 410 bin dekar araziyi sulamaya açtık. Yoncalı Barajı'nın inşaat çalışmalarını tamamladık, isale tünel çalışmaları devam ediyor. İlçelerimizin hükümet konaklarını da, emniyet binalarını da yeniliyoruz. Malatya’nın sanayisi ve ticaretinin büyümesi adına her türlü desteği verdik. 30 bin insanımıza iş kapısı açan 1.ve 2.OSB’nin ardından 3.OSB için kamulaştırmaya verdiğimiz desteklerle 600 bin m2 alanın kamulaştırılmasının önünü açtık. En son geçtiğimiz günlerde Malatya’mızın ticaret ve sanayicileriyle bir araya geldiğimizde 6.Bölge teşviklerinin 1 yıl daha uzatılması talebi vardı. Bu konuda Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank ile görüşmelerimizi yaptık. İnşallah önümüzdeki günlerde iş dünyamızın bu talebi de olumlu sonuçlanmış olacak” dedi.
4 İLÇE DAHA DOĞALGAZA KAVUŞUYOR
Milletvekili Çalık, “Enerjide 183 bin 500 doğal gaz abonesi olan Malatya’mızın 6 ilçesine doğalgaz arzı sağladık. Arapgir, Hekimhan, Kuluncak ve Yazıhan ilçelerimizde doğalgaza kavuşacak, ilçelerimizde altyapı çalışmaları devam ediyor. EPDK’dan geçen hafta bu ilçelerimize doğalgaz dağıtımıyla ilgili karar çıktı. Yeşiltepe'de bulunan eski askeri hastanesinin bulunduğu alana proje tutarı yaklaşık 1,5 milyar TL tutarında modern bir adliye binası yapılacak. Projenin revizyonu tamamlanarak Cumhurbaşkanlığına gönderildi. Malatya’mızda Bölge Adliye (İstinaf) Mahkemesi kurulacak. Bunun için yer tespitini yaptık. Çok güzel bir mekânda Bölge Adliye (İstinaf) Mahkemesini kuralım istiyoruz. Bunun için süreç başladı. Hazır olan binanın hemen hızlı bir şekilde tamir, onarım ve bakımları yapılacak. Bununla ilgili ödenekler tamamlandı” dedi.
TÜRKİYE VİZYONUNU ANLATTI
Türkiye son 20 yılda demokrasi ve kalkınma hamleleri ile pek çok alanda önemli mesafeler kat ettiğini ifade eden Öznur Çalık, “Bu gelişim ve kazanımları geleceğe taşımak adına 2023, 2053 ve 2071 hedefleri ile paralel olarak Türkiye’nin küresel iddiasını temsil eden “Türkiye Yüzyılı” vizyonu ortaya çıktı. Türkiye yüzyılının siyasi anlayışı kimlik yerine birliği, kutuplaştırma yerine bütünleştirmeyi kapsıyor. Bu anlayışın en önemli önceliklerinden biri Türkiye’ye yeni bir anayasa kazandırmak.
Türkiye’nin güçlü bir geleceğe emin adımlarla yürümesi, etkin ve saygın bir ülke olarak atılım ve başarılarını sürdürmesi hedefi “Türkiye Vizyonu” anlayışında bir bütün olarak yer alıyor. Türkiye Kalkınmanın yüzyılı olacak. Yatırım, üretim, istihdam ve ihracat temelli milli ekonomik oluşumla kalkınma atılımları sürdürülecek. Huzurun yüzyılı olacak. Zorlu ve stratejik jeopolitik konumda gösterdiği başarıyla ulusal güvenlik planında dönüşüme giden ülkelerin kılavuzu olacak. İstikbalin yüzyılı olacak. Yeni eserler ile Türkiye, gıpta edilecek bir istikbale yürüyecek. İstikrarın yüzyılı olacak. Geleceği inşa etmek için istikrar tahkim edilerek ülkeye eser ve hizmet kazandırılmaya devam edilecek. Şefkatin yüzyılı olacak. Sosyal destekler başta olmak üzere her alanda vatandaşlara daha kuşatıcı hizmetler sunulacak. İletişimin yüzyılı olacak. Güvenlik ve uluslararası ilişki stratejilerinin, doğru bilginin, bilgiye ulaşılabilirliğin ve enformasyon teknolojilerindeki inovasyonun rotası çizilecek. Haklının yüzyılı olacak. Her bir bireyin hakkını, hukukunu ve geleceğini teminat altına alacak yeni düzenlemeler hayata geçirilecek. Gücün yüzyılı olacak. Türkiye’nin siyasi ve ekonomik bir güç olarak küresel düzeydeki yükselişi devam edecek. Üretimin yüzyılı olacak. Türkiye’nin sanayiden tarıma her alanda dünyadaki rekabet gücü artırılacak.
Değerlerin yüzyılı olacak. Türkiye’nin kültürel ve sosyal ahenginin güvencesi olan kadim değerleri, yeni gerçekler ışığında zenginleştirilerek sonraki nesillere aktarılacak.
Sürdürülebilirliğin yüzyılı olacak. Ekosistem; devamlılık, daim olma ve kendine yetme hedefi odağında güçlendirilecek. Bilimin yüzyılı olacak. İlk 500’de en az 10 üniversitenin yer alması sağlanacak. Barışın yüzyılı olacak...“Yurtta Barış”, “Dengede Tam Bağımsızlık” politikasıyla hem masada hem de sahada barışı sağlama yaklaşımı genişletilip etkinleştirilecek. Verimliliğin yüzyılı olacak. Üretimi ve ihracatı artıracak, yeşil kalkınma devrimine katkı verecek faaliyetler, verimlilik ilkeleriyle daha da geliştirilecek. Dijitalin yüzyılı olacak. Türkiye Metaverse’den Blokzincir’e dijital teknolojinin her alanında en üst seviyeye çıkartılacak. Başarının Yüzyılı olacak. Türkiye’nin dünyanın dört bir yanında ilham veren “ilk” ve “en” olma mücadelesi devam edecek” dedi.
Gündem, 18 Kasım 2022 15:37
Yorumlar (0)