Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Diyarbakır, Adıyaman, Gaziantep, Malatya ve Hatay'da da hissedilen deprem sonucunda vatandaşlar geceyi dışarıda geçirdi. Deprem sonrasında Malatya esnafı iş yerini terk etmediklerini belirtiler.
Malatya'da depremde şu ana kadar bin 400 kişi hayatını kaybetti, 420 kişi yaralandı. İki büyük depremin ardından 140 bina yıkıldı ve geride çok sayıda ağır hasarlı yapı kaldı. Battalgazi ilçesine bağlı Saray Mahallesi Ömer Efendi Sokakta esnaflık yapan 3 iş yeri, deprem sonrası iş yerini terk etmeyerek hizmet etmeye devam ediyor.
“Burası benim memleketim şehrimi terk etmiyorum” diyerek işin başında olduğunu ifade eden Esnaf Mehmet Özdemir Şubat ayında Kahramanmaraş Pazarcık'ta saat 4.17'de 7.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi, iş yerimiz terk etmedik, memleketimiz terk etmeyeceğiz. Zor bir süreçten geçiyoruz, Şubat ayın ’da Pazarcık merkezli 7,4 ve 6,7 şiddetinde iki deprem yaşadık. İş yerlerimiz evlerimiz yıkıldı. 8 aydır memleketimiz terk etmedik gitmeyeceğiz." şeklinde konuştu.
Deprem’de şehrimiz terk etmeyen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan, sosyal medya hesabında söylediği gibi “Burası benim memleketim terk etmiyoruz, Şubat ayında 7,4 ve 7,6 şiddetinde deprem yaşadığını belirten Malatyalı, esnaf Halil İbrahim Timur; "Deprem anında Türkiye Eczacılar Birliği tarafından Malatya Eğitim Araştırma hastanesin bahçesinde kurmuş oldukları hastane konteynerinde iki ay boyunca medikal dağıttık. İstanbul’da Medikal işi yapan arkadaşlarımızın gönderdiği medikal ürünlerini vatandaşlarımıza ücret olarak verdik. Deprem’de Battalgazi ilçesine bağlı Saray mahallesi Ömer Efendi Sokakta esnaflarımızla birlikte çay ve kahvaltı yapıyorduk, Deprem sonrası ise sadece sokakta 3 tane iş yerinde arkadaşlarımız hizmet sunuyoruz. Şehrimiz en yakın zaman’da eski güzel günlerine dönecektir.” ifadelerini kullandı.