Bilim Şenliğine Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, İlçe Jandarma Komutanı Ali Ayva, İlçe Emniyet Amiri Mehmet Yıldırım, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Yay, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Enver Kiraz, İnönü Üniversitesi Fen- Edebiyat Fakültesi Kimya Bölüm Başkanı Prof. Dr. Turgay Seçkin, Prof. Dr. Ahmet Gültek, Prof. Dr. Bülent Alıcı, CHP Arguvan İlçe Başkanı Ekber Aslantürk, CHP Arguvan Kadın Kolları Başkanı Gül Nilay Mıllaoğlu, Ziraat Odası Başkanı Turan Aslantürk, Arguvan Doğal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Süleyman Sırrı Yücel, Belediye Meclis Üyeleri, Siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri, çok sayıda öğretmen, öğrenci ve vatandaş katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş “Bugün Arguvan’da farklı bir günü yaşıyoruz. Birbirinden değerli hocalarımız bugün öğrencilerimize yeni ufuklar açıp, onlara değer katacak çok önemli ve kıymetli deneyler yapılacaklardır. Biz inanıyoruz ki çocuklarımız bugün burada gördükleri deneyleri hayatları boyunca unutamayacaklar. Onların yaşamlarında bugün görecekleri deneyler hep ayrı bir yer tutacaktır. Bilim Şenliği’nin düzenlenmesinde emeği geçen İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay’a, Fizik, Kimya, Biyoloji ve Maden Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri ve öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.
Prof. Dr. Turgay Seçkin yaptığı konuşmada “Bilim şenlikleri, bilime karşı olumlu tutum geliştirmeyi, katılımcılara yeni bilgi ve becerileri öğretmeyi bilim kurumları ile toplum arasındaki iletişimi güçlendirmeyi hedeflemektedir. Bu amaç doğrultusunda gerçekleştirilen bilim şenliği organizasyonları aynı zamanda birçok bilimsel araştırmanın bağlamını da oluşturmaktadır. Ulu önder Atatürk “Hayatta en hakiki mürşit ilimdir fendir, ondan başka mürşit aramak gaflettir delalettir” dediğinde bir dehanın mükemmel tespiti ile bizlere rehber olmuştur ve olmaya devam edecektir” şeklinde konuştu.
Son olarak şunları kaydeden Seçkin “Özgür, rekabetçi düşüncenin şartı ne kadar ileriye gitmişse o toplumlarda ortaya çıkan yaratıcılık, katma değer, yenilikçilik, teknoloji, sanat, kültür ve politika diğer toplumlara karşı çok ciddi kazanımlar sağlamıştır. Fen eğitimi yalnızca sınıflarda ve laboratuvarlarda, formal eğitim yoluyla değil, okul dışı ortamlarda da gerçekleşmelidir. Bunun sebebi, fen bilimlerinin günlük yaşamla çok bağlantılı olması, insan ve çevre arasındaki ilişkiyi anlama amacı gütmesi, bilimsel araştırmaya olanak sağlayan alanlar içermesidir. Okul dışı öğrenmeler, fen ile ilgili yeterlilik, bilgi, beceri ve fen bilimine yönelik olumlu tutum kazandırma konusunda oldukça etkilidir”dedi.